Ice cross

Oavsett om du är en erfaren åkare eller nybörjare kan vår ice cross-bana vara någonting för dig. Med både lutningar, hopp och tvära svängar är det ett fartfyllt äventyr där vi utlovar både spänning och adrenalinpåslag. Så snöra på dig grillorna, på med skyddsutrustningen och utmana dig själv på en av Nordens få ice cross-banor!

Tips: ta det i ditt eget tempo!

Även om du har åkt mycket skridskor förut så är icecross förmodligen något nytt för dig. Att åka nerför, i skarpa kurvor och i hopp är en annorlunda upplevelse från att åka på plan is, och därför rekommenderar vi att du sätter ditt eget tempo när du åker. Börja hellre lite för sakta och öka på farten allteftersom!

OBS! ALL ÅKNING SKER PÅ EGEN RISK!

Detta är en bana där det är hjälmtvång – men vi rekommenderar ALLA åkare att bära knäskydd, armbågsskydd. ryggskydd och galler på hjälmen.

Vid mycket regn-/snöfall kan banan behöva stängas av för isvård. Kika gärna på våra sociala medier och vid entrén där vi uppdaterar vad som sker i parken.

Mer om vår ice cross

Ice cross är extremsporten på is som kanske framförallt gjort sig känd genom tävlingen Red Bull Crashed Ice. Genom att åka i skarpa lutningar – både nerför, uppför och delvis åt sidorna – tar sig åkarna genom en kurvig och isbelagd bana med hopp och andra utmaningar.

Flera svenska åkare har placerat sig bra på tävlingar runtom i världen, bland annat Richard Van Wijhe som varit med och ritat bana på Scandinavian Ice Adventure. Till vardags åker han jorden runt för att tävla i ice cross, och rankas idag som en av världens bästa åkare. Richard Van Wijhe är en stor anledning till att vi kunnat anlägga vår egen högklassiga ice cross-bana – om än i lite mindre format än de tävlingsbanor där han själv gjort sig ett namn.

Även om själva sporten ice cross är mer riktad mot våghalsiga och erfarna skridskoåkare så är vår bana tänkt att kunna nyttjas av såväl nybörjare som världsmästare, men på egen risk och med stort eget ansvar. Vi ber er därför respektera andra åkare och hålla det avstånd som behövs för att undvika onödiga olyckor. Det blir mycket roligare för alla då!

Fler äventyr

Här kan du läsa om fler äventyr du kan uppleva hos oss i vinter.

Skateways

En isbelagd gång som binder samman våra isar. Tänk dig en mysig promenad i vintersolen… fast på skridskor!

Kärleksbanan

En isbana där vi låter kärleken spira. Musik, ljus och utformning av isen är inspirerat av kärleken.

Eisstock

Vid sidan av skridskoaktiviteterna har vi Eisstock. Det är riktigt roligt och ingen förkunskap krävs. Eisstock påminner om curling och boule.

Skridskodisco

När det skymmer skapar vi en häftig upplevelse med hjälp av ljud och ljus. Här får du chansen att plocka fram dina bästa (och sämsta) dansmoves på skridskor!

Pond Hockey

En mildare form av Hockey utan slagskott och tacklingar. Hockeyplanen går att hyra för att spela med kompisgänget eller kollegorna, men det kommer även ske turneringar och “prova på hockey”-dagar.

Skridskokarusellen

Har du någonsin provat att åka en karusell på is? Inte? Nu har du chansen! I vår skridskokarusell får du en häftig och annorlunda isupplevelse. Skridskokarusellen är en kul aktivitet för såväl unga som äldre!

Köp din biljett innan besöket

För smidigare hantering rekommenderar vi att du köper din biljett online innan ditt besök. Men var inte orolig – har du inte har haft möjlighet till det går det självklart bra att köpa biljett på plats.

Öppet 10:00 – 20:00 måndag-söndag

Vi accepterar VISA och Mastercard som betalmedel.