Pond hockey

Pond hockey är hockeyns urmoder. Det var med det spontana spelet på sjöisar allt började, och det är hit till vår pond hockey-plan ni kommer för att stilla ert hockeybegär. Utmana kompisarna, kollegorna eller familjen på en match enligt traditionellt vis. Reglerna som gäller är samma som för pond hockey, där inga slagskott eller tacklingar är tillåtna. Under vintern kommer vi även att arrangera turneringar och ”prova på hockey”-dagar, där alla är välkomna att delta.

Tips: boka en tid för att spela!

Vår pond hockey-plan är väldigt populär bland våra hockeyintresserade besökare, vilket gör att det ibland kan vara svårt att få plats när ni kommer för att spela på drop-in. Vårt tips är att därför att boka en tid via vår hemsida på en av de bokningsbara tiderna vi tillhandahåller, för att vara säkra på att ni får spela när ni besöker oss.

Mer om vår pond hockey

Det var på sjöisar som hockeyn föddes. Den klassiska pond hockeyn är fortfarande ett vanligt förekommande fenomen i främst Nordamerika, där såväl små spontanhockeymatcher som stora turneringar ständigt arrangeras under vintertid. Traditionellt sett är det sjöisar som förbereds för hockeyspel, på en yta mindre än en ”vanlig” hockeyplan. De mer begränsade ytorna och restriktionerna mot tacklingar och slagskott gör pond hockey till ett ypperligt tillfälle att öva upp sin klubbteknik och spelsinne, men både fart och passningsspel är viktiga egenskaper för att vara framgångsrik i den här spelformen. Spelsättet är fyra mot fyra utan målvakt, där antalet avbytare är obegränsat. Men framförallt är pond hockey ett härligt sätt att umgås på, precis på samma sätt som en uppspolad kvartersplan bjuder in till spontanidrott och glädje.

På vår pond hockey-plan är det, liksom på ice cross-banan, hjälmtvång. Vi vill också tillägga att den här planen bara är till för rekreationshockey. Därför tillåter vi inga föreningar eller lag att boka planen för organiserad träning eller match.

Fler äventyr

Här kan du läsa om fler av de äventyr du kan uppleva hos oss i vinter.

Skateways

En isbelagd gång som binder samman våra isar. Tänk dig en mysig promenad i vintersolen… fast på skridskor!

Kärleksbanan

En isbana där vi låter kärleken spira. Musik, ljus och utformning av isen är inspirerat av kärleken.

Eisstock

Vid sidan av skridskoaktiviteterna har vi Eisstock. Det är riktigt roligt och ingen förkunskap krävs. Eisstock påminner om curling och boule.

Skridskodisco

När det skymmer skapar vi en häftig upplevelse med hjälp av ljud och ljus. Här får du chansen att plocka fram dina bästa (och sämsta) dansmoves på skridskor!

Ice cross

En isbana med lutning, skarpa kurvor och andra utmaningar för de mer erfarna – och modiga – åkarna.

Skridskokarusellen

Har du någonsin provat att åka en karusell på is? Inte? Nu har du chansen! I vår skridskokarusell får du en häftig och annorlunda isupplevelse. Skridskokarusellen är en kul aktivitet för såväl unga som äldre!

Köp din biljett innan besöket

För smidigare hantering rekommenderar vi att du köper din biljett online innan ditt besök. Men var inte orolig – har du inte har haft möjlighet till det går det självklart bra att köpa biljett på plats.

Öppet 10:00 – 20:00 måndag-söndag

Vi accepterar VISA och Mastercard som betalmedel.