Eisstock

Har du dålig koll på eisstock? Ingen fara, vi finns här för att hjälpa dig!
Eisstock är, enkelt förklarat, som en kombination av curling och boule. En ”duva” placeras ut i ett bo på isen, och det gäller sedan att komma så nära den som möjligt med hjälp av de så kallade ”stockarna” som kastas. På vår bana för eisstock kan du bjuda in dina vänner, kollegor eller familj till en spännande match. God stämning och härliga minnen utlovas, och inga skridskor eller förkunskaper krävs!

Tips: klä dig varmt!

Precis som med alla våra andra äventyr rekommenderar vi att du klär dig varmt när du ska spela eisstock. Det är – precis som boule och curling – en relativt stillastående aktivitet, så ett par varma sockor och bra handskar eller vantar är ett hett tips. Skulle du ändå frysa går det att ta sig in i restaurangen för att införskaffa något värmande.

Mer om eisstock

Även om eisstock inte är vida känt i Norden, är det en desto större sport i Alperna. Där arrangeras turneringar, ligaspel, och officiella EM- och VM-turneringar med tusentals utövare. I Sverige finns blott en aktiv eisstock-förening i Hallstahammar som grundades på 70-talet, nu med ett hundratal medlemmar. Sporten sägs ha uppfunnits under 1400-talets vintrar när bönder gav sig ut på isarna för att kasta och skapa underhållning för sig själva. Det finns dock skriftlig dokumentation där sporten ska ha förekommit i Wien daterat redan år 1192. En sak är dock säker – det är en aktivitet som är minst lika rolig nu som då!
Namnet på eisstock kan även det variera. Kanske har du hört talas om alpine curling, bavarian curling, icestock eller eisstockschießen? Det beror helt på vem du frågar, men de är alla olika namn för samma fantastiska sport. Vi kallar det för eisstock, efter våra österrikiska kollegors inrådan.

Fler äventyr

Här kan du läsa om fler av de äventyr du kan uppleva hos oss i vinter.

Skateways

En isbelagd gång som binder samman våra isar. Tänk dig en mysig promenad i vintersolen… fast på skridskor!

Kärleksbanan

En isbana där vi låter kärleken spira. Musik, ljus och utformning av isen är inspirerat av kärleken.

Skridskodisco

När det skymmer skapar vi en häftig upplevelse med hjälp av ljud och ljus. Här får du chansen att plocka fram dina bästa (och sämsta) dansmoves på skridskor!

Pond Hockey

En mildare form av Hockey utan slagskott och tacklingar. Hockeyplanen går att hyra för att spela med kompisgänget eller kollegorna, men det kommer även ske turneringar och “prova på hockey”-dagar.

Ice cross

En isbana med lutning, skarpa kurvor och andra utmaningar för de mer erfarna – och modiga – åkarna.

Skridskokarusellen

Har du någonsin provat att åka en karusell på is? Inte? Nu har du chansen! I vår skridskokarusell får du en häftig och annorlunda isupplevelse. Skridskokarusellen är en kul aktivitet för såväl unga som äldre!

Köp din biljett innan besöket

För smidigare hantering rekommenderar vi att du köper din biljett online innan ditt besök. Men var inte orolig – har du inte har haft möjlighet till det går det självklart bra att köpa biljett på plats.

Öppet 10:00 – 20:00 måndag-söndag

Vi accepterar VISA och Mastercard som betalmedel.